TÄYDELLINEN MUUTOS KIRJANPIDON TEKEMISEEN
Ei tarvita erityisosaamista 
Käyttö tietokoneella tai mobiililla 
Vahva tukihenkilöstö
Automaattiset päivitykset
Ammattilaisten kehittämä 
Ilmaiset tukipalvelut 
Ilmainen kokeiluversio
TÄHÄN ASTI
Kirjanpitäjä on aina hoitanut kirjanpidon tekemisen. Yrittäjälle se on aina tuntunut salaiselta ammattitaitoa vaativalta tekemiseltä. Itse asiassa tuo tekeminen on ennen ollut eräänlaista paperitekniikkaa ja tietokoneiden tultua “ammattitaito” muuttui laajojen tilikarttojen tilien hakemiseksi. Kirjanpidon tekninen suoritus automatisoitiin jo 50 vuotta sitten. Yksi tärkeä osa kirjanpidon teossa edelleen tarvitsi kirjanpitäjää: tilin etsiminen tilikartasta, jota kutsutaan tiliöinniksi.
MUUTOS
Tiliöinnin automatisointi mahdollistaa sen, että kuka tahansa voi olla kirjanpitäjä! 
Ohjelmistojen kehitys, tiliotteiden lukuoikeudet pankeista ja tiliöinnin automatisointi ja hakutoiminnot mahdollistavat siis sen, että pienikin yrittäjä pystyy itse hoitamaan kuukausittaisen kirjanpitonsa, mikä aluksi saattaa tuntua oudolta, jopa pelottavalta oikeellisuuden näkökulmasta. Siihen epäilyyn ei ole aihetta. 

tilivelho on ollut edelläkävijä tiliöinnin automatisoinnissa 

tilivelhon tuotemerkin omistaja Ekonomitoimisto A.Rajala Oy Jalasjärveltä, harjoitettuaan tili-ja it-toimintaa vuonna 2003 silloin jo 29 vuotta kehitti ohjelmistoonsa ensimmäisenä Suomessa tiliöinnin automaattisuuden, mikä nyt on lähes kaikissa it-ohjelmistoissa itsestään selvyyksinä. 

Nyt tilivelhon ohjelmistomme muine kirjanpitoa sivuavine seikkoineen on niin yksinkertaistettu ja automatisoitu, jotta pieni yrittäjä (yksinyrittäjä ja mikroyrittäjä) pystyy itse selviytymään alkuohjeistuksemme jälkeen kuukausikirjanpidon tekemisestä ja oppii näin lukemaan ja hyväksikäyttämään oman yrityksen raportit. 

Nyt ohjelmamme on tehty nettiin pilvipalveluna i-tilivelhona, joka kirjanpidon lisäksi sisältää laskutusohjelmiston paperi-ja verkkolaskuineen.

Tukemme ja asiantuntemuksemme koko ajan käytössäsi 

Hoidamme kaikki alkuvaiheen tekemiset (suostumuksellanne pankkiyhteydet, tilikartan valinnat, nykyisen kirjanpitosi siirtosaldojen tallentamiset, yrityksesi muut määrittelyt), minkä jälkeen ohjeistuksellamme pääset tekemään uusien tapahtumiesi käsittelyn. Voimme jopa tehdä muutaman kuukauden kirjanpidon puolestasi ja samalla tehdä automaattisia määrittelyitä, mikäli niin haluat. 

Henkilöstömme tukee itse ohjelman käytössä ja antaa tapahtumillesi kirjanpidollisia ohjeita tarvittaessa. Oleme erikoistuneet kymmenien vuosien ajan myös vaikeisiin verotuksellisiin tapauksiin ja hoidamme yritysjärjestelyt asiantuntemuksella. 

Kirjanpidon kustannukset pienenevät huomattavasti eikä tilitoimistossa tarvitse enää käydä Kustannukset putovat noin 2/3 entisestä eli jäljelle jää vain 1/3.
Tapahtumien käsittely 

Tapahtumat joko tallennat manuaalisesti viivakoodilukien tai ne tulevat sähköisesti, kuten pankin tiliotteet, odottamaan kirjanpitoaineiston käsittelyä ts. tiliöintiä. 
Tiliöinnissä ohjelma ehdottaa tilikartan tiliä (= automaattitiliöinti) tai sinä haet tilikartasta tapahtumalle tilin. 
Tilin haussa voit hyväksikäyttää hakutoimintoa. 

Käsittelyn jälkeen ts. kun tapahtumat on tiliöity/tiliöityneet 
Käynnistät kirjanpidon haluamisesi raporttien ajamiset 
päiväkirja, joka on tapahtumajärjestyksessä oleva listaus 
pääkirja, joka on kirjanpidon tilien järjestyksessä oleva listaus 
tuloslaskelma, joka osoittaa tulojen ja kulujen erotuksen eli onko kertynyt voittoa vai tappiota 
tase, joka kertoo mitä omaisuutta yritykselläsi on (mm. maata, rakennuksia, koneita, kalustoa, tavaroita, tilisaamisia ja rahavaroja) sekä kuinka paljon erilaista velkaa on (mm.lainoja ja tilivelkoja) sekä kuinka paljon on kertynyt alkusijoitustesi jälkeen eri tilikausina tuloksia (voittoja ja tappioita). 
kausiveroilmoitus, joka kertoo arvonlisäveron ja mahdollisten palkkojen ennakonpidätyksen ja sotumaksun määrät. Lähetät sähköisesti sinun yrityksesi rytmillä tämän raportin menemään verohallinnolle. 

Tilikauden päättyessä 

Mikäli kuukausikirjanpidon teon yhteyteen ei ole valittu tilinpäätöksen automaattisia vientejä, tehdään yhdessä tai avustuksellamme yrityksesi tilinpäätös. 
Tilinpäätöksestä johdetaanveroilmoitus verohallinnolle, jonka me teemme puolestasi tai ohjelma tekee sen puolestasi. 

Controller-asiantuntija 

Voit sopia mm. sen, jotta controllerimme katsastaa jonkin euromäärän ylittävät tapahtumat, mikä tarkastus tapahtuu sähköisesti lukien ja tarvittaessa hän ottaa sinuun yhteyden. 

Neuvottelut kanssamme 

Normaalin ohjelman tukemme ja kirjanpidollisen neuvonnan lisäksi voit sopia kanssamme yritystäsi koskevasta taloudellisesta neuvonnasta joka onkin enemmän bisnesneuvontaa ja – keskustelua. 

Kaikki tukemme aina käytettävissäsi 

Ohjelman it-tuki, tapahtuman kirjanpidollinen neuvonta, asiantunteva vero neuvonta, verovalitusten mahdollinen teko, bisnesneuvontaa, yritysjärjestelyt (kuten yhtiömuodon muutokset)
Ekonomitoimisto A. Rajala Oy
Savelankuja 2
61600 Jalasjärvi
Sähköpostit:
etunimi.sukunimi(at)tilivelho.com
Toimitusjohtaja
Aatos Snellman
(Rajala)
050 563 3092
aatos.rajala(at)tilivelho.com
Tilivelhotuki
Tanja Keski-Liikala
050 338 7786
tanja.keskiliikala(at)econopal.fi
by Econopal Oy
Ohjelmointi
Juha Pentinmäki
050 555 5887
juha.pentinmaki@certum.fi
by Certum
Ekonomitoimisto A.Rajala Oy | Onographics